Zpátky do školy

Blíží se konec září, a tím pádem také začátek školy. 1. ročník na lékařské fakultě je prý hrozný. 2. ročník bohužel taky...takže zlepšení se asi jen tak nedočkám :o)
Po třech měsících volna začínají člověka napadat zcestné myšlenky, které se víceméně týkají toho, že vrátit se do školy by vlastně nemuselo být tak špatné. Ale pak přijde nějaký zlom, který Vám vrátí schopnost zase uvažovat normálně. V případě mé skupiny byl tím zlomem zápis...
Nejsem si úplně jistá tím, kolik studentů nakonec prošlo do druhého ročníku. Ale vím, že 99% z nich byla tak naivní a hloupá, že se vydala v den oficiálního zápisu na studijní oddělení. Já bohužel s nimi. Nikdy jsem neptařila k lidem se zvlášť dobrým odhadem. Na druhou stranu jsem byla velice nemile překvapena, kolik lidí se dokáže vměstnat do dlouhé, 5 metrů široké chodby na děkanátu.
Pro příští roky jsem si ale odnesla cennou zkušenost. Pokud se napíše, že zápis je od 9 hodin, musím přijít až kolem 2., možná 3. hodiny odpolední. No, zaváhali jsme. Naštěstí jsme zaváhali jako celý kruh, takže jsme si aspoň popovídali, společně pojedli, na směny chodili do knihovny a hlavně se chránili před ušlapáním okolním davem. Měli jsme spoustu času, jelikož u dveří zápisu jsme se ocitli až po 4 hodinách permanentního stání, respektive mačkání. Taktika půlkruhu kolem dveří se nakonec vyplatila, jelikož dovnitř se vstupovalo jednotlivě (komické, vzhledem k více jak dvěma stovkám studentů na chodbě). No, vstupovalo. Když se otevřeli dveře, dav někoho do místnosti prostě vmáčkl. Naštěstí tam kolem jedné hodiny namačkal i většinu z nás. S Jurajem jsme ovšem ještě neměli dost, a tak jsme dalších 30 minut strávili ve frontě v knihovně :o)
Ten den byl opravdu nezapomenutelný a upřímně doufám, že se nám nesnažili metaforicky naznačit, jak bude probíhat následující rok. Nejlepší na tom ale je, že jsme se sice zapsali do nového ročníku, ale nezapsali nám povinně volitelné předměty. Takže výlet na studijní oddělení nás ještě čeká. Doufám, že nebude stanovat jen jeden možný den.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Maxmilián II.

Vánoční čas

Momentky